Kulinarika

Razvajali vas bomo s starimi recepti tipične briške in furlanske kuhinje z veliko zelišči, vam ponudili doma pridelano zelenjavo, meso in vino, domače marmelade, med, testenine in kruh. Naša posebnost so ješprenjeve jedi z zelenjavo, sezonske mineštre, frtalje, furlanski friko, njoki, nadevani z aromatičnimi zelišči in sadjem, nonin toč s pršutom in belo polento, lazanja (pastičo) s sezonsko zelenjavo in sezonske kostanjeve in bučne jedi. Jeseni vam bomo postregli s kostanjevo mineštro z jurčki, gobe pa bomo nabrali kar pod kostanji okrog hiše. Posladkali se boste s slastnimi štruklji in sadnimi sladicami ter pokušali razne sire, ki vam jih bomo ponudili z domačim medom (cvetličnim, akacijevim, kostanjevim in lipovim).

Kulinarične dobrote boste lahko poplaknili z doma pridelanimi vini, ki jim klima in lega omogočata popoln okus. Ponudili vam bomo domača odprta vina, med črnimi merlot, med belimi tipično briško mešano (rebula, malvazija in sauvignonasse, pa tudi stekleničena vina znanih briških vinarjev (med njimi schioppettino z druge strani meje).

V sezoni se boste lahko odžejali z domačim bezgovim sokom in odličnim jabolčnim sokom iz Nadiške doline. In če vas bo zamikalo sočno briško sadje in oljčno olje, ga boste pri nas lahko tudi kupili.

Oljčno olje