Sivka

Simbol lepote in miru

Privoščite si sprehod skozi naš nasad sivke,rastline, ki očara s svojim vonjem, barvo in izjemnimi lastnostmi. Njen vonj pomirja um in nas popelje daleč na sredozemske obale, njeno cvetje privablja metulje in čebele, zdravi in neguje, ob njem se oko spočije in vzradosti.
V poletnih mesecih vam bomo postregli z jedmi s sivko (staran sir s sivko in cvetlični med aromatiziran s cvetovi sivke, frtalja s sivko in meto, rezanci z bučkami, mandlji in sivko, piščančja prsa v beli omaki in sivkinimi cvetovi, razne sladice in med njimi tudi sivkine ledene rezine), pripravili pa smo vam tudi uporabne izdelkeiz te izjemne rastline, za katero že od nekdaj velja, da prinaša spokoj, ljubezen in čistost. Poleg sivke smo aktivni tudi na področju drugih zelišč, saj uspešno sodelujemo tudi s Hišo zelišč.

 

Naročilo izdelkov iz sivke preko spleta

Poletje preživite v družbi aromatičnega vonja sivke. Sivka ali lavanda je grmovnica, ki simbolizira mir, brezmadežnost, dobro spanje in dolgoživost. Sivko si lahko privoščimo v kulinariki, v čaju ali sladoledu. Aromatično sivkino olje se uporablja za masažo, ki sprošča in nas zaziblje v sproščujoč in miren spanec. Šopke sivke imamo lahko po celem stanovanju, kjer zdržijo najmanj eno leto. Če želimo prostor (tudi omaro z oblačili) bolj intenzivno odišaviti, sivkine cvetove zdrobimo v skledici in sprostimo božanski vonj, ki bo vplival na naše dobro počutje.

Naše izdelke iz sivke lahko naročite tudi preko spleta, oglejte si ponudbo spodaj, izdelke pa lahko tudi naročite preko obrazca, ki se nahaja pod ponudbo.

Eterično olje sivke - 10 ml

Cena z DDV: 10 €

Uporablja se v aromaterapiji, deluje pomirjujoče in aromatično v kopelih, čisti zrak v prostoru, uporablja se kot repelent (za molje in komarje), ob nespečnosti dodamo nekaj kapljic na blazino.

Naša izdelka eterično olje sivke in hidrolat so s specifičnimi analizami pregledali v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano Maribor in jima pripisali ustreznost in kakovost za kozmetične namene. Produkta popolnoma ustrezata zakonodaji – Uredba (ES) st. 1223/2009 Ocena varnosti.

Hidrolat sivke - 100 ml

Cena z DDV: 7 €

Je popolnoma naravno pridobljen pri parni destilaciji sivke, odličen naravni tonik za vse vrste kože, ki jo obnovi, pomirja in vlaži, z njim lahko odišavimo prostore in garderobne omare.

Naša izdelka eterično olje sivke in hidrolat so s specifičnimi analizami pregledali v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano Maribor in jima pripisali ustreznost in kakovost za kozmetične namene. Produkta popolnoma ustrezatazakonodaji – Uredba (ES) st. 1223/2009 Ocena varnosti.

Hidrolat sivke - 1000 ml

Cena z DDV: 18 €


Je popolnoma naravno pridobljen pri parni destilaciji sivke, odličen naravni tonik za vse vrste kože, ki jo obnovi, pomirja in vlaži, z njim lahko odišavimo prostore in garderobne omare.

Naša izdelka eterično olje sivke in hidrolat so s specifičnimi analizami pregledali v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano Maribor in jima pripisali ustreznost in kakovost za kozmetične namene. Produkta popolnoma ustrezata zakonodaji – Uredba (ES) st. 1223/2009 Ocena varnosti.

Milo iz sivke - majhno

Cena z DDV: 2 €

Milo je izdelano na osnovi olivnega olja in eteričnega olja sivke z dodatkom sivkinih cvetov. Priporočljivo je za nego vseh vrst kože, še posebej pri mladostniških mozoljih in mastni kozi.

Milo iz sivke - veliko

Cena z DDV: 5 €

Milo je izdelano na osnovi olivnega olja in eteričnega olja sivke z dodatkom sivkinih cvetov. Priporočljivo je za nego vseh vrst kože, še posebej pri mladostniških mozoljih in mastni kozi.

Vrečke sivke

Cena z DDV:
3 € – mala
4 € – srednja
5 € – velika

Cvetovi bodo odišavili vaša oblačila in jih zaščitili pred molji. Cvetove uporabimo tudi v potpurujih.

Naročilo izdelkov

Za naročilo sivkinih produktov, izpolnite spodnji obrazec. Naročilo bo dostavljeno preko Pošte Slovenije – cena poštnine bo obračunana po veljavnem ceniku Pošte Slovenije (glede na težo naročenih artiklov). Pogoji poslovanja so objavljeni pod obrazcem za naročanje.

   

   


  Z oddajo naročila se strinjate s pogoji poslovanja, ki so objavljeni spodaj.

   

  Pogoji poslovanja in izjava zasebnosti

  Artikle proizvaja in dostavlja Turistična kmetija s prenočišči Breg, Breg pri Golem Brdu 3, 5212 Dobrovo.

  Naročeni artikli bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije v najkrajšem možnem času – o stanju in pogojih naročila bo stranka obveščena tudi preko e-pošte, ki jo odda preko obrazca za naročanje.

  Stranka (naročnik) lahko artikle vrne v 15 dneh v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Podatki o naročnikih se ne hranijo na strežniku in ne bodo uporabljeni v namene trženja ali predani tretji osebi.

  Za morebitne spore in reklamcije lahko stranka piše na info@turizembreg.com

  Reviews

  Čarobno v vseh pogledih

  Tako blizu doma, pa tako čarobno v vseh pogledih. Na najinih potovanjih naju najbolj navdušujejo narava, ljudje in kulinarika in vsega tega je tam na Bregu res veliko. Spokojnost, prekrasna narava, odlična namestitev, kulinarika presežkov in nadvse prijazno osebje (Mirela in ostali). Včasih je pač potrebno daleč, da najdeš in uživaš v tistem, kar se ob nekoliko domišljije ponuja čisto blizu. Brda so prekrasna v vseh pogledih, Turistična kmetija Breg pa je kot češnja na vrhu vsega.
  – Blanka in Nejc

  Pobeg v naravo od prenatrpanega urnika

  Toplo priporočam. Sploh ljubiteljem sivke. Hrana odlična, zelo prijazno osebje, idilična lokacija na vrhu hriba. Prostor ki ga kar ne bi zapustil. Odličen predlog za pobeg v naravo od prenatrpanega urnika.
  – Alja Plosnik

  Toplo priporočam obisk

  Kmetija leži visoko na hribu na lepi lokaciji. Hrana izvrstna, pripravljena domiselno. Okusi so zanimivo sestavljeni in tvorijo čudovito celoto. Vse delajo sami, tudi sladice. Vsekakor je vredno obiska in tudi, da zaviješ s poti zaradi tega. Toplo priporočam obisk.
  – Karolina Verbnik

  Srčno priporočam

  Srčno priporočam, lastnici prijazni, ustrežljivi, okolica prekrasna, hrana izjemna, soba prečudovita. Res se splača, zagotovo jih bomo ponovno obiskala.
  – Tatjana Basta

  Woderful frittata – egg omlet with fresh herbs picked from the garden

  Getting there is a trip threw Goriska brda – Slovenian Toscany. Even if it feels like you are going to the end of the world, it is worth the trip. Wonderfull sourounding, friendly and relaxed sisters that run the place and very good domestic food. Read less.
  – Urska B

  Festa compleanno e anniversario

  Come sempre posto fantastico, sempre una riscoperta, cibo ottimo e le padrone sono fantastiche…. qui sotto il piatto pollo e fichi del menù del momento …😁 il posto è fantastico con dei panorami bellissimi che dire tutto super….
  – Ester D

  Als Wanderer 1 Übernachtung mit Frühstück und Abendessen

  Leider nur 1 halben tag hier verbracht. Traumhaft die ruhige Lage mit dem riesigen Feigenbaum neben dem Haus. Das Abendessen was Mirrella für nur 2 Mann zauberte mit dem guten Wein bemerkenswert. Ebenso das gute Frühstück. Tolle Gastfreundschaft. Auch mal ohne W-LAN ein Erlebnis. Im EG war eine Küche zur Mitbenutzung mit Kühlschrank.

  Gerd Z

  The best vacation you can imagine

  We found this agro hotel ran by two sisters by pure coincidence. We came for one night and stayed for 3 weeks. The hotel (an old farm house), the incredible food, wonderful proprietors and their families made this an amazing vacation. The area is full of walking and biking paths, there are cherries, figs, lavender,cheeses and wines ….everything you heart desires. We highly recommend this place. We are definitely coming back!

  -Natasza C

  Promo Breg

  Promo Goriška Brda

  Kontakt in urnik

  Adrijana in Mirela Peresin
  Breg pri Golem Brdu 3
  5212 Dobrovo, Slovenija

  t 00 386 5 304 25 55
  m 00 386 41 950 459 (Adrijana)
  m 0039 333 3213497 (Mirela)
  e info@turizembreg.com

  ODPRTO:
  ob petkih zvečer, sobotah in nedeljah
  med tednom: po naročilu

  KUHINJA JE ODPRTA
  ZA KOSILO od 12. do 15. ure,
  za VEČERJO od 18. do 21. ure.

  Kje se nahajamo?

  Navodila za pot

  Socialna omrežja

   

  TRIPADVISOR